perjantai 21. lokakuuta 2011

Opiskelijaelämää osa: ruoka ja heikkoudet

Opiskelijana jokainen euro ja centti on tärkeä, näin mietin kun olin kaupassa pienellä budjetilla. Alunperin piti ostaa wokkivihanneksia, maitoa ja appelsiinimehua. Vihannekset vaihdoin paprikasuikaleisiin, ne olivat puolet halvempia mutta maidosta en pystynyt tinkimään -se on valmiiksi jo halvinta mahdollista laatua. Appelsiinimehusta valitsin halvimman, sekin tölkki lähempänä euroa. Olisin voinut ottaa halpissokerimehua, mutta halusin appelsiinimehua C-vitamiinin, terveydellisyyden ja riittävyyden takia. Myönnän sortuneeni joulusuklaarasiaan, mutta se oli alle kaksi euroa ja se kestää pitkälle ensi viikkoon. Olen altis heikkouksille -suklaa on yksi sellainen. Opin varmasti itsehillintää tässä.
Arvatkaa mikä on ihanaa yksin asumisessa? (liittyy suklaakonvehteihin)
Se, kun saa ihan itse syödä koko rasian, ei tarvitse miettiä äidin, isän tai veljen suosikkeja tai tapella siitä kuka syö ihanasta Pandan suklaakonvehtirasiasta ne ihanat mintut tai pätkikset. Tässä tulee jo vesikielelle, kun vain mietinkin sitä. Äkkiä se kieli kyllä kuivuu, kun mietin rahaa. Noh, möh.
Ei kai sentään pelkällä suklaalla elä? Vai elääkö? Niinhän ne Maya-inkkaritkin eli, niin miksi ei opiskelijakin, eikö meidän elämät ole lähes yhtä alkukantaisia kuin maya-kansalla. Molemmilla kuitenkin korkeakulttuurinen elämä. Heillä oli korkeakulttuuri ja opiskelijoilla pääsääntöisesti korkeanasteenkoulutusta menossa. Luonnosta kuitenkin pääsääntöisesti molempien ruuat tulee.Tein tänään kiinalaista possupataa. Äiti laittoi mukaani possunsuikaleita, jotka piti käyttää pois. Keksin sitten yhdistää nuudelit ja possunsuikaleet. Siihen ostin noita paprikasuikaleita, sipulia oli valmiiksi jääkaapissa, samoin soijaa kahta erilaista, siirappia ja öljyä luonnollisesti. Ruuasta tuli hyvä ja ihana makuelämys.

Täällä on todella nätti ilma ja mun täytyy jatkaa tenttiin lukemista. Hei, jos meen parvekkeelle lukemaan tenttiin! Joo, juon päiväkahvin siellä ja luen tenttiin. Ciao bella!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti