keskiviikko 28. syyskuuta 2011

Yhteisöpedagogilla käryää

Miltä näyttää?
Sain kaupassa käydessäni idean leipoa leipää, katsoin leipähyllyjä ja hintoja, 1,50 € leipäpussista tuntuu paljolta. Leipäkin on sellaista, että menee nopeasti huonoksi. Jos haluaisi terveellisempää leipää, niin pitäisi ostaa kalliimpaa. Pari euroa leivästä tuntuu isolta rahalta. Totesin siis, että taatusti terveellisemmän ja halvemman leivän teen itse. Nyt on uunissa porkkanarievtä kohoamassa.
Aina kun alan tekemään leipää tai sämpylöitä, en koskaan ajattele mitään ohjetta. Katson vain määrät summittain ja vaihtelen ohjeessa annettuja jauhoja. Saa paljon parempaakin :) Tai... Mut koskaan mun sämpylät tai leivät eivät ole epäonnistuneet. Äitikin aina kehuu, että teen parempia sämpylöitä kuin hän itse. Salaisuus taitaa olla juurituo, että en katso ohjetta. Oi, nyt jo tuoksuu. Hetki sitten kärysi ihan hirveesti, piti parvekkeen ovi avata.

Vähän niinkuin elämä tuo miun leipien paisto ja teko. Elämässäkin on normit ja muut säännöt, mutta nekin on sovellettavissa oman järjen mukaan. En sano tässä kohtaa, että se kannattaa aina. On niitäkin hetkiä jolloin ei kannata poiketa säännöstä tai yhteisön normista.

Tänään piti vielä perehtyä aineistoon  ennalta ehkäisevästä päihdetyöstä tai muusta tuohon viittaavasta. Viimeksi muutama tunti sitten koulussa mietittiin jälleen, että mikä on yhteisöpedagogi. Se on muutakin kuin tutkintonimike,mutta mitä? Meitä ei sinällään voi verrata suoraan nuva-alan koulutuslaisiin, eikä varsinkaan sosionomeihin -vaikka ne meidän eestä vielä töitä viekin, lähinnä vain siksi että yllättävän monelle osalle tutkintonimike yhteisöpedagogi on vierassana. Wikipediakaan ei anna tarkkaa kuvaa siitä mikä on yhteisöpedagogi. Mutta voisin veikata, että meistä tulee yhteisöllisiä moniosaajahäsläreitä elämän sosiaalisilla kentillä eri tilanteissa. Osaamme sitä ja tätä, mutta Herra tietää yksin osaammeko mitään täysin perusteellisesti tällä koulutuksella :P
Se jää nähtäväksi. Täytyy päivittää kolmen ja puolen vuoden päästä tätä, ja verrata, onko vastaus kysymykseen selkeytynyt. Voisin tehdä tästä mun opintojen portfolion aiheen :D Selvittää eri muodoilla ja eri paikoissa meidän peruskäsityksen :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti