tiistai 29. marraskuuta 2011

Aatelma unelmista ja onnesta

 
Jos sinulla on ruokaa jääkaapissa, vaatteet ylläsi, katto pääsi päällä ja paikka, missä nukkua, olet rikkaampi kuin 75% maapallon ihmisistä.

Jos sinulla on rahaa pankkitilillä ja kukkarossa, sekämuutama ylimääräinen kolikko lippaassa, kuulut maailmanväestön 8% rikkaan joukkoon.

Jos heräsit tänä aamuna terveempänä kuin sairaampana, olet onnekkaampi kuin ne miljoona ihmistä, jotka eivät selviä täs
tä viikosta hengissä.

Jos et koskaan ole kokenut pelkoa sota-alueella, vankilan yksinäisyyttä, kidutuksen kamaluutta tai nähnyt nälkää, olet saanut enemmän kuin 500 miljoonaa muuta ihmistä maailmassa.

Jos voit mennä kirkkoon tai hengelliseen kokoukseen ilman pelkoa häirinnästä, pidätyksestä tai kuolemasta, olet onnekkaampi kuin kolme miljardia muuta ihmistä.

Jos luet tämän viestin, olet saanut yltäkylläisesti, sillä kaksi miljardia ihmistä maailmassa ei osaa lukea.
 (Kuvittele tähän väliin Olavi Uusivirran On niin helppoo olla onnellinen taustalle soimaan)
Tämä ym teksti liikkuu taas facebookissa ja sain idean kirjoittaa omia ajatuksia teidänkin iloksi ylös.

Rikkautta on ja ei ole, olen onnellinen ja joskus en ole, olen ihminen ja olen sitä koko ajan.
Yltäkylläisessä onnellisuudessa kylpeminen vain sokaistaisi silmät. Sen jälkeen ei näe mitään, ei ymmärrä sitä, miten muilla on kurjaa tai ankeaa. On surua ja tuskaa, mutta itse vain elää omassa maailmassaan pilvenpiirtäjän katolla ja ei edes näe asfaltintasolle, kuinka ihmiset valittavat ja itkevät.
Jokainen voi seistä oman pilvenpiirtäjänsä katolla, jos vain osaa sanoa olevansa onnellinen. Ei tarvitse olla rikas, tai täysin terve, jos olet selvinnyt ja välttynyt kuolemalta, usko voi olla heikko tai lukutaito puutteellinen, voit silti olla onnellinen, ihan täydellä sydämellä. Mammona vain tekee pahaa, jos sitä ei osaa hyödyntää oikein ja tiputella seteleitä katolta alas. 
Elämästä pitää osata nauttia sellaisena kuin se on, eihän meillä muuten olisi unelmia toimia tai saada mitään. Kun unelmat toteutuvat saa palapeli uuden palan ja jos siihen ei pian rakenna lisää reunojen ulkopuolella täyttyvät kaikki unelmatnpalapelinpalat ja mitä sitten tapahtuu? Mitä tapahtuu palapelille, mikä kootaan valmiiksi? Se joko ripustetaan seinälle tai puretaan takaisin laatikkoon ja laitetaan pölyttymään kaappiin. Jää vain tyhjyys, seinällä oleva taulu muistuttaa siitä, että joskus on saavutettu jotakin. Unelmat muuttuvat toteutuessaan muistoiksi, hyviksi ja ehkä pahoiksikin.

jeps.
Nyt tämä syvällinen ajattelija siirtyy lukemaan tenttiin, josta on unelmana saada hyväkin arvosana :)

Jättäkääs kommenttia, jos heräsi ajatuksia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti