sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Kasvatusta

Kello on kohta aamuyön puolella, mutta mulla vain vilistää kasvatukselliset asiat päässä. Ensi viikon luentotenttiin olen tänään lukenut ja googlaillut asioita, aiheena on kansalaistoiminta sen synty ja historia, Frankfurtin lentokentän kaupat, nuorisolaki, ihana vaatekauppa, nuorten oleilu siellä ja täällä, uusi kamera, nuorisotyön alkutekijät, Toisenlaisten frendien kolmen jakson katsominen putkeen, ja mitähän muuta :D
Mutta joo, luotan että osaan ainakin pääpiirteittäin.... Tiedän ainakin mikä on OKM ja Nuora! Ja Allianssi ja nuorisolain 8§, Viideskin pykälä on ehkä jo jäänyt mieleen ja samoin 7§
kuva: Weheartit.com

Mietin tässä tänään, että kumpi on julmempaa lapsen kannalta: Fyysinen kurittaminen (tukistus ja luunapit yms.) vai päihdeongelmaisen vanhemman lapsena oleminen?
Molemmilla on tutkittuja seurauksia mutta molemmat antavat ristiriitaista tutkimustietoa.
Teillä mielipiteitä asiaan?


Kuva: Weheartit.com

Sitten pohdiskelin äsken kansainvälisyyttä kouluissa. Mielestäni opetussuunnitelmiin voisi lisätä suoraan oppiaineeksi KV:n.
Kansainvälisyyttä ei voi olla liikaa, ja meitä ihmisiä on niin moneen junaan, ettei erilaisia ihmisiä voi tavata liikaa. Se toisi vamasti myös suvaitsevaisuuttakin mukanaan, jos suomalaiset lapset saisivat tuntumaa eri puolilta maailmaa olevista ihmisistä ja mahdollisesti saisivat innostusta kielten opiskeluun ja uusia ystäviä muualtakin kuin Suomesta.

Tällaisia yöllisiä mietteitä :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti